Difuzeri -raspršivači eteričnih ulja

Virusi se mogu zadržati na odjeći, obući, kosi, torbama i svemu ostalom što je bilo izloženo dok ste, primjerice, putovali javnim prijevozom. Zato je važno da prilikom ulaska u dom dezinficirate stvari koje ste dirali, a kosu, odjeću i obuću operete na prikladan način.

No, što je s vašim domom? U njega redovito unosite izvana stvari koje bi potencijalno mogle prenijeti zarazu. I prostor u kojem živite potrebno je dezinficirati, a postoji jednostavan, prirodan način za to, bez korištenja agresivnih sredstava.

Eterična ulja za borbu protiv virusa.

Eterična ulja poznata su po svojem antivirusnom i antibakterijskom djelovanju te sposobnosti stimulacije imunološkog sustava. Upravo zato su izvrsno rješenje iz prirode koje, ne samo da čini vaš dom spa oazom, nego omogućuju dezinfekciju prostora i pogoduje održavanju vašeg doma sigurnom zonom bez virusa. Najjednostavniji i najčešći način dezinfekcije eteričnim uljima je korištenjem difuzera u kojeg stavite omiljeno ulje ili mješavinu za difuzer koja čisti i dezinficira prostor te olakšava disanje.

https://aromarica.hr/difuzeri/

Korištenjem eteričnih ulja koja sadrže visok udio kemijskih spojeva iz skupine oksida i monoterpenskih alkohola, te monoterpena u difuzerima širi se njihovo antiseptičko djelovanje i vlaženje zraka, te se na taj način pročišćava zrak u prostoriji u kojoj boravite.
Malo se spominje mogućnost korištenja hidrolata u difuzeru. Da,i to se može i smije.
Preporuka je se da koristite ona eterična ulja ( ili hidrolati) koji su poznati po antivirusnom djelovanju.

 

Monika Antolović

Fitoaromaterapeut