Minusgrip 15ml/10 komada Soria Natural

Sinergija ekstrakta crne bazge, nara, laktoferina, vitamina C i cinka čini ovaj dodatak prehrani imperativom svake jeseni.

Kod prevencije uzima se jedna bočica dnevno 15 ml, a kod intervencije dvije koje bitno skraćuju tijek infekcije modulirajući imunološki odgovor na uljeza.

 

Crna bazga je biljka našeg podneblja, iznimno sigurna kod djece i trudnica, i sva klinička istraživanja o njoj su rađena na ljudima.

 

Nar se odlikuje visokim sadržajem bioaktivnih sastojaka. Sadrži i visoki udio polifenola te veće količine flavonoida, poput antocijana i kvercetina (utišava pretjeranu imunološku reakciju).

 

Laktoferin je multitasking molekula, što će reći da djeluje na više razina.

Prvenstveno djeluje iznimno protuupalno, imunomodulator je (ne stimulira imunitet to je bitno kod auto imunih bolesti, nego ga modulira), njegovo djelovanje je antimikrobno i prebiotičko.

Prirodno se nalazi u kolostrumu (prvom mlijeku u procesu laktacije), u tjelesnim izlučevinama poput sline i suza, a ima ga i u crijevnim sokovima.

Laktoferin je proteinska molekula transferina, koji ima iznimnu važnost u apsorpciji željeza u našem organizmu, i siguran je za upotrebu i pri trudničkim deficitima željeza.

Dnevna doza laktoferina kod intervencije bi bila od 200-800 mg za odraslu osobu, kod prevencije doze mogu biti daleko niže, pogotovo u sinergiji poput ove.

 

Vitamin C povećava apsorpciju željeza te doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnom funkcioniranju živčanog sustava, normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju desni, hrskavice, kostiju, kože, krvnih žila te zubi; zaštiti stanica od oksidativnog stresa, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj psihološkoj funkciji, normalnoj funkciji imunološkog sustava općenito te za vrijeme i nakon intenzivne tjelesne aktivnosti.

 

Cink sudjeluje u preko 200 enzimskih procesa i bez njega nema normalne funkcije imuno sustava, dobrog vida, zdrave kože, kose i noktiju. Izuzetno je važan za normalnu funkciju imuno sustava.

Minusgrip 150 mL (10 x 15 mL) – Soria Natural