Posebnost Oshadhi eterična ulja

Posebnost Oshadhi eterična ulja 

 

Dr. Malte Hozzel je rekao: “Biljke su se uvijek skrbile za ljudski život. Osiguravale su nam hranu, sklonište i lijekove – lijekove testirane tijekom vremena koji dolaze od zemlje, uz pomoć beskrajne mudrosti svemira.“ Mi vjerujemo u sklad prirode i čovjeka, a naša potraga za čistoćom i ekološkom ravnotežom će rezultirati da se aromaterapija povezuje s prirodom i njenom nevjerojatnom moći iscjeljivanja za mnoge nadolazeće generacije.

 

Oshadhi (“ljekovita biljka“ na jeziku starih Indijaca) je nastao zahvaljujući neumornom entuzijazmu i interesu za ljekovite biljke doktora Malte Hozzela. Tijekom posljednjih 25 godina on je proputovao svijet u potrazi za najboljim i najčišćim eteričnim uljima, uspostavljajući odnose sa samim uzgajivačima. Ne pristajući na kompromise, birao je isključivo uzgajivače koje pokazuju veliko poštovanje prema prirodi i rade na isti način kao i njihovi očevi i djedovi, često koristeći tradicionalno oruđe od čelika ili bakra, što omogućuje optimalne uvjete za potpunu aromu eteričnih ulja i održavanja aktivnih sastojaka.

 

Destilacija svih Oshadhi ulja se izvodi sporo, pod niskim pritiskom i bez pregrijavanja. Ako se destilacija provodi prebrzo (uz visoki pritisak i temperaturu), dragocjeni sastojci koji omogućuju iscjeljivanje se mogu izgubiti.

 

Sva Oshadhi eterična ulja su potpuno botanički i kemijski definirana, te se redovito testiraju plinskom kromatografijom. Svi rezultati GC analize su u skladu s ISO standardima (za ona ulja za koja postoje ISO standardi).

 

Oshadhi ide i korak dalje u svojoj želji za vrhunskim proizvodom, pa se sva ulja pune ručno, kako elektromagnetsko zračenje uređaja za punjenje ne bi uništilo suptilna svojstva ulja. Isto tako, uljima se pušta meditativna glazba jer vjeruju u njihov energetski aspekt koji treba podržati na sve načine.

 

Monika Antolović

Fitoaromaterapeut